Over het netwerk

Netwerken, ervaringen delen, onafhankelijke informatie inwinnen en vragen kunnen stellen over sociaal en duurzaam ondernemen; dat is de opzet van het netwerk ‘Duurzaam & succesvol ondernemen Rivierenland’.

Het netwerk is bedoeld voor MKB ondernemers in Rivierenland die bezig zijn of willen starten met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). In dit netwerk ligt de focus op het denken in kansen door middel van sociaal en duurzaam ondernemerschap. We blijven dus weg bij alles wat-niet-kan-en-niet-mag.

Het netwerk helpt sociaal en duurzaam ondernemen praktisch en inzichtelijk te maken. Daardoor wordt het makkelijker voor bedrijven om een eerste stap te nemen. Behaalde successen nodigen vervolgens uit tot het nemen van de volgende stap. Voor iedere ondernemer, startend met MVO of al vergevorderd, is er in dit netwerk iets te halen en te brengen.

Er worden meerdere bijeenkomsten georganiseerd: laagdrempelige netwerkbijeenkomsten en verdieping- of inspiratiesessies met praktijkverhalen van succesvolle duurzaam ondernemers.

Volg ook via onze LinkedIn group de discussies: Duurzaam & Succesvol Ondernemen Rivierenland

De initiatiefnemers achter Duurzaam & Succesvol Ondernemen Rivierenland zijn:

Monique van Asperen is eigenaar van Open&Puur training en advisering. Zij verzorgt maatwerktrainingen op het gebied van Ondernemerschap, (persoonlijk) Leiderschap en samenwerking met respect voor people planet en profit. Zij maakt daarbij graag gebruik van activerende werkvormen en bijzondere locaties, zodat deelnemers worden uitgedaagd om (vaak letterlijk) verder te kijken dan hun gebruikelijke horizon.

Reggy Broekhuijse is eigenaar van Good Connection, adviesbureau voor maatschappelijk betrokken ondernemen. Sinds 2007 verbindt zij bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in concrete en voor beide partijen zinvolle projecten rond maatschappelijke thema’s. Reggy is een ondernemer, nieuwsgierig en betrokken en weet mensen te inspireren en uit te dagen aan de slag te gaan met de kansen die maatschappelijk betrokken ondernemen biedt. Voor henzelf, hun bedrijf of organisatie en voor de wereld om ons heen.

Peter van Luttervelt,  is van huis uit bedrijfskundige en werkzaam als een sociaal architect, managing consultant, trainer en interim manager. Sinds 2002 is hij werkzaam op het gebied van medewerker betrokkenheid- en gedragsverandering campagnes om daarmee organisaties duurzaam in te richten via de belangrijkste factor, menselijk kapitaal. Duurzaamheid met hoofd, hart en handen. Klimaat neutrale en een afval vrije werkwijze van organisaties. Peter is oa. bestuurslid van Global Action Plan International en het Social Venture Netwerk Nederland.

Manon van Roon is eigenaar van Dipped in Green Communication, communicatieadviesbureau voor merken met een geweten. Zij adviseert bedrijven hoe ze op een goede manier over hun MVO-activiteiten kunnen vertellen. Daarnaast is Manon partner van Visible Fair, een marketingsupportbureau dat bedrijven helpt om duurzaamheid (o.a. Fairtrade, biologisch) zichtbaar te maken op de winkel- en werkvloer of in de horeca.

Eén reactie to “Over het netwerk”

  1. Janet Kooren, PuntNet februari 20, 2012 bij 5:54 pm #

    Wat een geweldig leuk en goed initiatief! Ik blijf graag op de hoogte…

Plaats een reactie